Vokativ JS

Svako ko je za potrebe domaćeg tržišta ikada radio sa korisnicima došao je u situaciju da ima potrebu da im se obrati putem mejla koji je najčešće generisan iz aplikacije.

U takvoj situaciji potrebno je napraviti odluku. „Poštovani Korisnik“ ili samo „Poštovani/a“. Kako god, ne zvuči ispravno. Ne zvuči ljudski, a naročito kad baš ne želite da bude očigledno da je program generisao poruku. Dakle ovakva biblioteka može da vam bude izuzetno korisna.

Pre nekoliko meseci sam na GitHub-u primetio biblioteku Vokativ pisanu za PHP (sa podrškom za Laravel), autora Nemanje Avramovića. Kako sam nedavno počeo da se bavim NodeJS-om, najviše u svrhu vežbe, postavio sam cilj da napravim NodeJS verziju ove biblioteke. Tako je nastao repozitorijum vokativ-js na GitHub-u. Zbog prirode JavaScript-a ostavljena je mogućnost korišćenja biblioteke pomoću callback funkcija ili pomoću promise-a/obećanja.

Kao što ćete videti u uputstvima i za PHP i za Node varijantu upotreba je izuzetno jednostavna i intuitivna. Što se tiče Node implementacije, ukoliko vas zanima kod, možete ga pronaći na GitHub-u i slobodan je za preuzimanje/forkovanje po MIT licenci.

Pull request-ovi su dobrodošli naravno. Trudiću se da ih pregledam ažurno ukoliko ih eventualno bude.

Ovo parče softvera možete instalirati kao Node modul:

 

1 Response

  1. Alex jul 27, 2016 / 08:08

    Hvala puno :D Baš mi je ovo trebalo :D

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Obavesti me o budućim komentarima putem e-maila. Takođe, možete se prijaviti bez komentarisanja.