Dodavanje kategorija/tagova (oznaka)

Kategorije i tagovi se mogu shvatiti kao načini za grupisanje tekstova. Primera radi, jedan sportski portal bi imao kategorije „Fudbal“, „Košarka“, „Atletika“…

U tim kategorijama bi se nalazile na primer vesti vezane za fudbal bez obzira na to da li je u pitanju Partizan, reprezentacija ili Premijer liga.

Screenshot from 2015-12-01 10-38-22

Slika 1

Ali šta se dešava ako hoću da vidim sve vesti vezane za Partizan, bez obzira da li je u pitanju fudbal, košarka ili neki drugi sport. Znači treba da prikažemo vesti iz više kategorija.

Ovo se postiže tako što se svim tim vestima dodeli tag, odnosno oznaka „Partizan“. Tagovi se dodaju po opisu iz teksta koji opisuje dodavanje vesti.

Kategorije se dodaju tako što se iz glavnog menija sa leve strane odabere opcija „Članci“ i podopcija „Kategorije“ (slika 1).

Nakon toga, potrebno je uneti sledeće podatke (slika 2):

  • Naziv kategorije (ovo je jedino što je obavezno uneti)
  • Link kategorije, npr mojsajt.com/category/vesti. Ukoliko ne unesete ništa, biće automatski generisan na osnovu naziva.
  • Roditelj – Ako je kategorija podkategorija neke druge kategorije. Npr kategorija „Sport“ je glavna kategorija, a podkategorija „Fudbal“, pripada kategoriji „Sport“
  • Opis kategorije – Najčešće se na sajtu nigde ne prikazuje, ali postoje sajtovi koji su dizajnirani tako da prikazuju opis kategorije
Screenshot from 2015-12-01 10-39-57

Slika 2

Nazad na početnu stranicu uputstva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Obavesti me o budućim komentarima putem e-maila. Takođe, možete se prijaviti bez komentarisanja.