FON vas poziva da proslavite Novu godinu

I to kako… Na splavu Kartel za samo 10€ uz sjajnu Marinu Tadić…
Za više informacija i cenu rezervacije pogledati FB događaj. Domaćin događaja je Fakultet organizacionih nauka. I zamislite, vaš domaćin će prisustvovati događaju. Iskreno, živo me zanima ko će ispred fakulteta da se pojavi na ovoj žurci. Mada, možda predstavnici ipak odu na proslavu u People’s pošto je i ta varijanta u ponudi na istom profilu.

Uglavnom, ovo nije ni prvi, a verujem ni poslednji put da ćemo dobiti poziv za žurku, proslavu ili nešto slično od ove obrazovne institucije.
Razumljivo je da neko nema vremena ni potrebu da se bavi jurenjem lažnih profila po Fejsbuku. Međutim, ovaj profil je konstantno aktivan. Pozivi za žurke su redovni, ima preko 1600 prijatelja i čisto sumnjam da ne bode oči.
Postoje i drugi profili koji jesu vezani za FON, ali je očigledno da ga ne predstavljaju. Primer takvog profila je FON dvorište i verujem da nikome ne smeta poziv za žurku sa tog profila.
Objektivno govoreći, čisto sumnjam da će ovakvi profili na bilo koji način naškoditi ugledu FON-a, ali uzimajući u obzir da su među važnijim temama na fakultetu odnosi sa javnošću, internet i marketing, dopustiti da neko na ovakav način predstavlja fakultet i to bez ikakve reakcije je pomalo neozbiljno.

Malo sam upotrebio ono polje za pretragu na Fejsbuku i za par minuta našao nekoliko stranica fakulteta koji se bave sličnom materijom i onda sam se zapitao, da li je moguće da FON nema svoju zvaničnu stranicu?
Ne zato da bi neko sedeo ceo dan ispred računara i za to primao platu. Stranica ne bi čak morala biti ni aktivna. Mogla bi prosto biti povezana na RSS web sajta, ali bi služila kao poruka: „Hej, ovo je naša zvanična stranica. One ostale to nisu (iako je to možda očigledno)“.

4 Responses

 1. Sonjita januar 11, 2012 / 00:21

  Ne čitam a još manje komentarišem blogove, ali ovo je smislen i odličan tekst.

  • Vuk Stanković januar 11, 2012 / 18:42

   Hvala :)

 2. trololo januar 11, 2012 / 18:55

  fontastično, vuče.

  • Vuk Stanković januar 25, 2012 / 12:09

   Završio komentar u spamu… I wordpress može nekad da pogreši :D

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Obavesti me o budućim komentarima putem e-maila. Takođe, možete se prijaviti bez komentarisanja.