GTalk poligamija

Veliki broj ljudi ima više od jedne E-mail adrese,  jer nije baš sve za svakoga, a ako ste među tim ljudima onda vam je jasno koliko dosadno može postati stalno menjanje ulogovanog naloga. Ovo, naravno možete izbeći korišćenjem aplikacija kao što je Pidgin koji vam omogućava da se ulogujete na više naloga za IM i to preko raznih servisa (osim Skype-a) i to je jako korisno ako vam stvarno treba aplikacija za kuckanje kratkih poruka.
Ustvari, glavna karakteristika koju ja koristim na GTalk-u su obaveštenja o novim e-mail porukama, a to Pidgin i slične aplikacije ne pružaju.  Pošto GTalk nema opciju za logovanje više naloga u jednom „pojavljivanju“ aplikacije, potrebno je program pokrenuti više puta, ali kada ste jednom pokrenuli GTalk, ukoliko ponovo pokušate da ga pokrenete, jedino što ćete dobiti je da će aplikacija biti „u fokusu“. Da biste stvarno pokrenuli više instancij GTalk-a, potrebno je da locirate folder u koji ste instalirali program. Podrazumevana putanja je  c:program filesgooglegoogle talkgoogletalk.exe.
Naredni korak je da odete na desktop (na primer) i desnim klikom otvorite meni u kome pronađete opciju New->Shortcut, za koju su se mnogi pitali čemu uopšte služi. U polje na dijalogu koji vam se otvorio, treba da unesete sledeći tekst

„c:program filesgooglegoogle talkgoogletalk.exe“ /nomutex
Nakon toga, prečici treba dodeliti neko ime i to bi bilo to.
Na sličan način možete koristiti i /mailto opciju, ali ona otvara editor za poruke na GMail-u i to za onaj nalog koji je ulogovan u pretraživaču, tako da nije naročito korisna.

2 Responses

  1. Ime jul 10, 2011 / 18:25

    sto ti ne bi svi gmailovi bili prosledjivani na jedan mail i taj jedan da proveravas…

    • Vuk Stanković jul 10, 2011 / 19:48

      Jeste, ali šta se onda dešava sa četom i šta ako ne želim da mi se ta dva maila mešaju (mada sam pristalica toga u 99% slučajeva)?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Obavesti me o budućim komentarima putem e-maila. Takođe, možete se prijaviti bez komentarisanja.